Imorgon börjar NärCon 2017 och håller på till och med söndag i Linköping. Där kommer Hanna att visa sin magiska eldshow och vi hade turen att bli inbjudna på en förhandstitt igår kväll. Helt fantastiskt! Hanna dansade fram med eld i olika former och detta till storslagen musik från bland annat Game of Thrones och Sagan om Ringen. Gåshud, minst sagt.

På väg ner till Köpenhamn stannade vi i Malmö och åt picknick nere vid stranden. Och i alla fall två i familjen var modiga nog att bada i det ganska så svala vattnet och den blåsiga vinden. Genom de grå molnen kunde vi skymta Danmark och vi var så pepp på att sen prova på att åka över bron för första gången.

Nu är vi hemma efter underbara dagar i Köpenhamn där hyrde vi en superhärlig lägenhet via Airbnb. Det var första gången vi prova det och vi är över förväntan nöjda. Så mysigt att få känna sig som en köpenhamnsbo för en stund och ta del av staden på ett annat sätt än om man bor på hotell. Jag har såklart fullmatade minneskort med bilder och jag har massor som jag vill visa och berätta om, bland annat denna mycket sevärda utställning som vi hittade på Copenhagen Contemporary ute på Papirön mitt i stan. Där finns också Copenhagen Street Food, ett helt fantastiskt matställe som verkligen rekommenderas.

Jag har bara sett en liten glimt av filmen ”A music story”, som fortfarande är under produktion, men jag kände direkt att den filmen kommer jag att tycka mycket om. Det var något med stämningen och givetvis all musik. Ace Wilder spelar en av huvudrollerna och i början av sommaren var hon och producent-Maria i studion för en bild som ska vara med i filmen. Så roligt och inspirerande att ses och såklart att fota Ace. Vilket superproffs hon är och gissa om jag blev glad när jag såg hennes tröja – hur snygg är inte den?! I uppdraget ingick också att jag skulle filma en sekvens, vilket var jätteroligt och gav mersmak.

Väderapparna hade visat på regn till kvällen, men solen sken när Madeleine och jag packade bilen med ett hav av rosa rekvisita och körde upp på Slottsbacken här i Uppsala. Den fortsatte att skina, med inslag av ett litet lätt duggregn, när vi blåste upp en hel massa ballonger och ordnade med kjolen, sprejade hår och målade naglar. Men när vi så var klara och skulle börja ta bilderna – då kom både regn och blåst. Anna var dock supertapper och lyckades parera vinden och hålla ballongerna precis där vi ville och det blev så bra! Och resultatet kommer vi att visa i vår utställning – Drömfångare – i september på Uppsala Fotofestival. Tack Anna för en jättefin insats och Madde för bästa samarbetet och bilderna där jag är med!

Taggar