fbpx

Fotografering hemma hos Charlotte Guéniau

För alla oss färgälskare är det som en dröm att kliva in hos familjen Guéniau i Odense. Oavsett väder – dagen vi är där blåser det kallt från en genomgrå himmel – känns det som om solen alltid skiner där inne. Hela hemmet andas värme, lekfullhet och en stor kärlek till färg och form.

Det märks också att här bor det en familj som tycker om att umgås och som gärna bjuder in till både vardag och fest. Alla rum i det stora huset, som från utsidan påminner mer om en katedral än en villa, har plats för många oavsett om man vill äta middag ihop eller softa framför den sprakande brasan.

Vid hemma hos-fotograferingar är det såklart inredningen som står i centrum, men det som gör jobbet extra roligt är alla fantastiska personer vi får träffa. Här hälsas vi välkomna av Charlotte, som kanske inte alla vet vem det är till namnet, men vars familjeföretag Rice är desto mer välkänt. I så många år har deras färgglada och personliga inredningsdetaljer varit favoriter för både Madeleine och mig. Det är också svårt att minnas en endaste liten picknick utan de typiska Rice-muggarna i fantasifulla mönster nedpackade i korgen. Man blir helt enkelt glad av dem!

Och jösses så glad man blir av att gå runt och fotografera här! För visst andas det Rice genomgående i hemmets inredning. Allt från den generella färgskalan till de mönstrade tapeterna och detaljer som lampor, kuddar och vaser. Överallt finns fina vinklar, fantasifulla detaljer och personlig konst på väggarna. Små skyltar med kärleksfulla ord dyker också upp här och där, till exempel på hyllan där man tar sin kaffekopp eller vid handfatet när man tvättar händerna. Daglig pepp i så enkel och fin form!

När vi packat ihop och är klara så kramar vi hejdå och stänger den knallgula dörren bakom oss. Vi känner oss båda fyllda med inspiration och tacksamma över att vi faktiskt har möjlighet att göra precis det som stod skrivet på tavlan i hallen – ”Do more of what makes you happy”. Jag saknar dock redan familjens underbara hund Stella som troget hade följt med oss ut och in i varje rum. Så fint sällskap och som såklart gjorde sig helt perfekt i bild.

I senaste numret av Hus&Hem kan du läsa mer om vårt besök hos familjen Guéniau och jag lovar att du också kommer att få lust att tapetsera badrummet med leopardmönster från golv till tak eller åtminstone skaffa dig minst en papegojvas.

Fler inlägg

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »