fbpx

Hemma hos-fotografering i Fålhagen

Good vibes only – så står på väggen i familjen Larsson ljusa kök och precis så är känslan när man kliver in där! I senaste numret av Aftonbladet Härligt hemma finns nu vårt reportage hemma hos den då fyrabarns- numera fembarnsfamiljen i Uppsala. Ja, närmare bestämt i Fålhagen och bara ett stenkast från min studio. I familjen finns också två urgulliga små hundar som jag fotat många gånger, men som inte kom med i bild just denna gång.

Att Frida är en riktig fena på att göra loppisfynd märks tydligt i hemmet som är fyllt av en massa härliga retroprylar och guldkorn från bland annat Erikshjälpen. Att hon älskar färg – favoriterna är grön, gul och orange – syns också genomgående i inredningen och bara kaklet i badrummet kan ju göra vem som helst lycklig.

Jag har faktiskt fotat delar av och hela familjen flera gånger och det är så roligt att Frida alltid är så positiv när jag kommer med nya bildidéer. Som när hon går med på att bli helt målad i gult vid en gravidfotografering eller när hon glatt släpper det hon håller på med, tar en hund i famnen och kommer när jag sett ett blommande träd och bara måste ta ett porträtt, precis där och då.

Första gången jag fotade dem var när de precis hade flyttat in i huset. De höll som bäst på att renovera och att riva ut stora delar av inredningen och deras altan var fylld av brädor och annat som skulle slängas. Just då gick jag en kurs på Fotografiska och hade i uppgift att ta bilder på temat blött eller något liknande. Jag kom att tänka på detta att hålla i hop i vått och torrt och att saker som flytt och renovering under småbarnsåren kan vara prövande på många sätt. Så det var den känslan jag ville försöka få fram i en bild när hela familjen Larsson ställde upp för ett familjeporträtt bland allt bråte. Så kul med en familjefotografering med ett upplägg långt ifrån det vanliga och jag minns att det grå regniga vädret och också gjorde sitt för att förstärka budskapet.

Sedan den fotograferingen, och även efter det att Madeleine och jag hälsade på, så har det hänt mycket. Framför allt har familjen blivit större, men också med med huset. Altanen är numera ombyggd och inbyggd och har blivit en del av det stora köket. Så nu bara kliar det i fingrarna att promenera över dit med kameran under armen igen. 

Fler inlägg

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »