fbpx

Bröllopsfotografering i hjärtat av Uppsala

Jag är född och uppvuxen i Uppsala och har bott här i stort sett hela mitt liv. Och jag bara älskar min stad! Visst är det är lätt att bli hemmablind och längta bort, men då räcker det att åka iväg för sen komma tillbaka och känna den där härliga känslan av att vara hemma. Eller att som här, få fotografera ett underbart brudpar som valt att gifta sig mitt i stan, i en liten grön oas som många uppsalabor inte ens vet om finns.

Skytteanska trädgården ligger ett stenkast från Domkyrkan och ingången är via en träport på gården vid Skytteanum. Vilket hus det är till namnet vet heller inte alla, men många känner igen dess bågformiga valv som man kan gå och cykla under. Väl inne i trädgården kan man strosa runt på små grusgångar mellan äppelträd eller slå sig ner med sin lunchlåda under den höga pampiga linden i mitten. Just vid det trädet fotade Madeleine och jag en av bildserierna till vår utställning Vägval på Uppsala Fotofestival i höstas. Det är något magiskt och majestätiskt över så stora träd och jag undrar hur länge det har stått där. Och hur staden såg ut när det planterades.

Den grönskande trädgården är också ett fantastisk plats att gifta sig på och det var precis vad Lotta och Göran gjorde förra året. Till tonerna av körsång och under en vackert lövad båge sa de ja till varandra med sina nära och kära sittandes på bänkar under den stora linden. 

Efter vigsel och gratulationer var det dags för porträttfotografering. Vi började i trädgården och gick sen vidare och fotade precis utanför vid valvet och nere vid Fyrisån. Det finns så många fina miljöer mitt i stan och jag bara älskar färgerna som också gör sig så fint mot Lottas snygga klänning.

Att få vara med och fotografera stunder som dessa är bara så härligt och jag har också en förkärlek för de lite mindre bröllopen. Bara för att det litet betyder det inte att det är mindre viktigt att minnas känslan och bröllopsdagen i bilder. I min studio har jag flera gånger fotat brudpar som valt ett litet bröllop eller en snabb vigsel och först tänkt att gästernas mobiler fungerar hur bra som helst för bröllopsbilderna. När de i efterhand har sett resultatet har de känt att, nja, det blev kanske inte riktigt så som de hade tänkt sig. Så då hoppar de i sina festliga kläder och kommer till mig och så firar vi med nya bilder. Åh, så mycket jag tycker om sådana bröllopsfotograferingar också!

Fler inlägg

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »