fbpx

Hemma hos-fotografering vid skogens slut

Det var via en frimärksstor bostadsannons i en dagstidning som Debora och Benjamin hittade sitt drömhus, i en skogsglänta ett par mil utanför Uppsala. Hur Madeleine och jag hittar alla härliga hem som vi får hälsa på och fotografera är lite olika. Ibland blir vi tipsade och ibland kommer frågan upp när vi själva träffar nya bekanta. Ibland hittar vi fantastiska hem via sociala medier och får kontakt den vägen. Oftast har vi fått se enklare skissbilder innan vi hälsar på och har en känsla för hemmets karaktär och stil. Vi är alltid så pepp inför hemma hos-fotograferingar och väl på plats säger vi ofta ”tänk att detta faktiskt är vårt jobb” vill varandra. Vi har bara så roligt ihop när vi flyttar grejer lite hit och dit och bestämmer oss för vilka vinklar vi vill ha.

När jag fick se en instagrambild på Debora och Benjamins matrum blev jag helt kär! Jag kände direkt att här vill jag fotografera. Det var något med den gröna färgen i tapeten och mönstret med växter tillsammans med omgivningen som anas genom den öppna altandörren. Lite som att naturen har letat sig in. Att vi sen fick sitta just där vid bordet och bli bjudna på kaffe och nybakade frallor med marmelad var bara så mysigt. Visst är det inredningen som är i fokus, men det är ju alla möten med dem som bor i hemmen som dröjer sig kvar.

Just för att jag kände så starkt för det grönskande matrummet är det extra roligt att det nu pryder omslaget på senaste numret av Aftonbladet Härligt Hemma! I tidningen kan du se och läsa mer om vårt besök hos familjen Larsson en varm sensommardag förra året. Det är vår kollega Anna Lefvert som skrivit reportaget och jag tycker så mycket om hur hon formulerar sig och hittar den rätta känslan i sina texter. För precis som rubriken säger – ”I ett hus vid skogens slut” – ja, precis där ligger torpet som Debora och Benjamin slog till på.

Att de båda är inredningsintresserade och drivna råder det inget tvivel om. Innan de flyttade in så totalrenoverade de huset själva från tak till grund på sex månader. De har helt och hållet satt sin egen prägel på huset, från insidan och ut. De startar också nya projekt och mycket har hänt bara sen vi var där. På familjens instagramkonto @larssonsdromkak kan du till exempel följa poolbygget som nu är i gång. Men den främsta och viktigaste nyheten är att de snart kommer att bli fem i familjen!

Fler inlägg

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »