fbpx

Hemma hos-fotografering hos World Family Ibiza

Att komma hem till den färgsprakande familjen Torrejon-Krielaart på den vackra medelhavsön Ibiza är som att kliva rakt in i en Mamma Mia-film. Magiskt! Hela deras hem andas kärlek, gästvänlighet, värme, gemenskap, glädje, färg och form. Och i senaste numret av Aftonbladet Härligt Hemma hittar du en av deras underbara uteplatser på framsidan och kan se och läsa mer om deras hem i tidningen! 

Familjen består av Merel och Alok, deras sex nu vuxna barn med respektive och Merels mamma. De bor tillsammans som i ett kollektiv på en gård med flera tillhörande hus och med en fantastisk utsikt över berg och natur. De bor på norra delen av Ibiza där vägarna mer liknar traktorspår och där många lever stilla och avskilt och utan någon exakt gatuadress.

Merel var tidigare fotomodell i Holland och kom till Ibiza med sina två barn på 90-talet och träffade där sin kärlek Alok på en strand. Tillsammans startade de ett liv nära naturen med många barn, hippiekultur och andlighet som viktiga inslag i tillvaron. 1999 skapade de sitt välkända varumärke World Family Ibiza och idag jobbar hela familjen med verksamheten som innefattar en inrednings- och klädesbutik på Ibiza och en filial i Barcelona. Kläderna och inredningsdetaljerna produceras i Sydamerika och Indien och Merel har också en ateljé med egen produktion. Hon hämtar sin inspiration från resor och andra kulturer och stilen är folkloristisk med etnisk känsla. Mycket mönster och starka färger och ett fritt sätt att blanda, samma känsla som influerar inredningen i deras hem. Alla möbler och textilier är köpta under olika resor eller på lokala secodhand-marknader på ön.

Jag blir alldeles varm om hjärtat bara av att tänka på dagarna Madeleine och jag hade på Ibiza och på alla de fantastiska människor vi fick träffa. Att vi överhuvudtaget kom dit var tack vare vår kära vän Ylva Kailash som bodde på ön då och som nu flyttat till Mallorca. Ylva är designer och syr de mest fantastiska klänningar och kläder under sitt eget märke Kailash Stockholm Ibiza. När vi träffade Ylva över en kopp kaffe i Stockholm några veckor innan vi åkte så visade hos oss en bild på Merel i hennes ateljé och jag kände direkt ett pirr av lycka. Att sedan få vara där på plats var magiskt och en riktig nypa-sig-i-armen-upplevelse.

Etiketter