fbpx

Drömmigt turkos hemmahos-fotografering i Uppsala

Den här veckan har Madeleine och jag fotograferat två vackra hem med helt olika tänk och stil vad gäller inredning. Vi pratar ofta om hur inspirerade det är att få komma hem och ta del av någon annans liv, om så bara för en liten stund och bara en liten del. Det första hemmet var beläget högt uppe på ett berg med milsvid utsikt över Mälaren och inloppet till Stockholm. Magiskt helt enkelt! På baksidan av huset fanns en vindlande trätrappa upp på berget. Det var snabbvägen direkt till skolan för familjens yngste medlem.

För att ta oss till det andra hemmet styrde vi kosan en halvtimme öster om Uppsala och klev rakt in i en konstnärsdröm. Med en tomt på 10 000 kvm, en prunkande trädgård, hängmattor i var och varannat träd och vackra keramikinstallationer var vi än tittade. Och så ett stort växthus och verkstad på det. Det verkligen kliar i fingrarna för att gå igenom alla bilder vi tog.

Till hemmet som är med i senaste numret av Aftonbladet Härligt Hemma hade vi faktiskt gångväg. Det var underbart att kliva in hos en familj som älskar turkost precis lika mycket som Madeleine och mig! En hemmahos-fotografering hos en familj som älskar att surfa och där färgvalen för tankarna till turkosblå hav och rosaskimrande kvällshimmel. Så roligt att få komma till ett hem som är genomsyrat av familjens hobby och som återkommer i varje detalj, i stort som smått.

Hos familjen Iosif räds man heller inte att prova nytt och med enkla medel göra om i sitt hem – ”Våga måla om – det är nog mitt bästa tips! Det går alltid att göra om ifall det inte blir bra.” Och att Anna lever som hon lär är uppenbart, till och med det bubbelgumsrosa kylskåpet är målat och har fått nya knoppar. Jag kände mig så inspirerad när vi åkte därifrån och nu har vi en ommålad soffa och bänk i trädgården. Båda är knallgula och jag blir lika glad varje gång jag tittar ut och ser dem. Svårare än så behöver det inte vara när man får feeling och vill göra om.

Sen vi var där och fotade har surfar-familjen flyttat söder ut och så snart de kommit i ordning bokar vi in en tur till Skåne. Det ska bli spännande att se hur de jobbat vidare med färger då!

Fler inlägg

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »