Lisbet Spörndly

Hemma hos-fotografering i ”bensinmacken”

I senaste numret av Aftonbladet Härligt Hemma har Madeleine och jag hälsat på i ännu ett vackert hem! Denna gång åkte vi inte så långt som till Medelhavet, utan bara ungefär 20 minuter med bil från Uppsala. I ett hus med utsikt över en av Upplands djupaste sjöar med kristallklart vatten på sina ställen spenderar Anna-Lena Grandin och hennes barn helst sina sommardagar. Stugan har sedan länge fått smeknamnet ”bensinmacken” av familjen. Det låter kanske inte så smickrande, men när man väl ser det lilla vita huset med gröna fönster och grönt tak så förstår man varför och då på ett positivt sätt! Eller som Anna Lefvert skriver i vårt reportage i tidningen ”En sån där mack som skulle kunna k-märkas och hamna i en bok om kulturmärkta hus.”

När vi kom dit för fotograferingen blev vi direkt förälskade i den vackra verandan som är fylld med gröna växter, rottingmöbler och loppisfynd. Och med en vit skir gardin böljandes för vinden som skydd mot insyn. Där i soffan blev vi bjuda på kaffe och gofika innan vi satte igång och vi kände som så ofta när vi är ute och fotar – vi har världens roligaste jobb. Så många härliga möten vi får vara med om och fina ställen vi får se, både långt borta och alldeles nära.

Jag tror att jag har skrivit om det förut, men hur det kommer sig att vi gör hemma hos-reportage är så olika. Ibland får vi förfrågningar av personer som brinner för inredning och som gärna vill visa sina hem. Ibland är det tack vare tips från vänner och bekanta eller via sociala medier. Och ibland är det vi själva som frågar om vi får komma och hälsa på, precis som den här gången. Jag lärde känna Anna-Lena när hon var lärare på Almtunaskolan där alla mina barn har gått. När hennes dotter var nyfödd fotade jag hela familjen hemma hos dem och då förstod jag direkt att hon har ett starkt intresse för inredning. Nu kom det sig så att det blev familjens sommarstuga vi fotade först, men jag ser verkligen fram emot ännu en fotografering hemma hos dem.

Fler inlägg

porträtt

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »