fbpx

Nästan nyföddfotografering när Doris kom på besök

Som vi hade längtat efter att få träffa släktens nyaste lilla familjemedlem! Och så häromdagen kom hon äntligen hit med sina föräldrar – min kusin Christina och hennes Mattias – och hon var om möjligt ännu finare än vi hade föreställt oss. Sötaste lilla Doris! Så liten att jag tänker att hon är nyfödd, men det är hon ju faktiskt inte. Nu är hon snart tre månader. Fastän jag själv har lyckan att få fem underbara nyfödingar blir jag alltid lika fascinerad över hur små och fantastiska bebisar är.

Att fotografera bebisar är något jag verkligen älskar och som med alla barnfotograferingar vet man aldrig riktigt hur det blir. Allt beror på vad den lilla huvudpersonen känner för och alla fotograferingar är på bebisens villkor. Vill bebisen äta? Ligga i famnen? Ligga på filten? Kanske till och med sova? Behövs en tung blöja bytas? Vara tätt ihop och få pussar på sig samtidigt funkar inte alltid och protesteras det så byter man plats. Ibland går fotograferingen fort, ibland behövs många pauser och det tar lite längre tid. Men att det alltid blir fina bilder och minnen att spara för livet, det vet jag.

Jag minns att när mina barn var små så sa många ”njut av bebistiden, den går så fort och vips är barnen stora och flyttar hemifrån”. Just där och då, när det var fullt upp med amning och blöjbyte, förstod jag inte alls vad de menade. Det kändes som att tiden gick precis lagom fort. Nu när jag tittar på bilder från den tiden så är jag så glad över att ha dessa minnen som direkt får mig tillbaka till den känslan.

Senast jag träffade Christina var innan jul och vi fikade och hon flätade håret på flera av oss härhemma. Så mysigt och precis så som vi brukar göra när vi ses. Vår gemensamma favoritfrisyr är struten. Har du provat den? Det krävs lite längd på håret, men sen är det bara att sätta en tom petflaska på huvudet, böja sig fram och forma håret runt flaskan. Man ser ut lite som ett penntroll och det är extra kul att göra struten som en gran med ljusslingor och glitter runt jul. Jag måste lägga ut bilder och visa!

Även om Doris redan har mycket hår så har det inte blivit en endaste liten mini-tofs än, berättar Christina när jag frågar. Men att det kommer att bli många många, det är jag säker på.

Fler inlägg

Berenike

Har du någon favoritmusik?  Det frågar jag ofta innan en fotografering här i studion. För musik är ett himla fint sätt att komma i stämning. …

Läs mer »